Categorieën Nieuws

LvOP zoekt en vindt nieuwe kandidaten!

Bijna vier jaar geleden is onze Lijst voor Onafhankelijk Pensioentoezicht opgericht. We hebben vijf zetels gehaald bij de eerste verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan (VO) van het ABP. Nu er nieuwe verkiezingen naderen zijn we al druk bezig met het samenstellen van een nieuwe lijst. Via sociale media, een mailing aan alle mensen die ons de afgelopen jaren hebben gesteund en via een vacature op deze website hebben we mensen gevraagd zich via ons te kandideren voor het VO.

Dat heeft tot twee zeer succesvolle en drukbezochte ronde tafels geleid waarbij we in totaal zo’n 25 geïnteresseerden hebben gesproken. Het overgrote deel van hen heeft na deze kennismaking aangegeven zich via LvOP in te willen zetten voor de belangen van de deelnemers bij het ABP.

Afgelopen week heeft ABP een verkiezingskrant (online) verstuurd. We hopen natuurlijk op veel animo onder deelnemers om zich verkiesbaar te stellen. Via LvOP kan dat tot uiterlijk 6 december 2017. De selectiecommissie stelt daarna de (voorlopige) lijst samen. We hopen onze lijst voor 1 januari 2018 vast te stellen en te presenteren.

Update: de kandidaten zijn bekend! Hier vind je meer informatie over ons diverse en deskundige team.