Arend Jan Boekestijn en Michael Visser spreken in deze tweede aflevering van het tweede seizoen van de LVOP pensioenpodcast met Adri van der Wurff. De LvOP (Lijst voor Onafhankelijk Pensioentoezicht) is een fractie in het Verantwoordingsorgaan bij ABP. In deze podcast serie doet ze verslag van haar werkzaamheden, geeft een kijkje in de keuken bij het grootste pensioenfonds van ons land en spreekt zij met verschillende experts over pensioen.

Adri van der Wurff is opgeleid als sociaal psycholoog en methodoloog, was voorzitter van de Raad van Bestuur van Cordares en zat tot 2014 in de raad van bestuur van APG Groep (de uitvoerder van pensioenfondsen als ABP en BPF Bouw). Na zijn vertrek daar is hij onafhankelijk voorzitter geweest van een aantal pensioenfondsen en heeft hij gewerkt als toezichthouder. In zijn opinies in PensioenPro reflecteert deze doorgewinterde pensioenbestuurder vanuit zijn ervaring en expertise op verschillende pensioenonderwerpen.

Met Adri van der Wurff spreken Arend Jan en Michael over diverse dilemma’s. Over het pensioenakkoord en onderbelichte thema’s daarin, zoals de Governance en zeggenschap bij pensioen. Over de psychologie van korten, over retorische trucs van pensioenfondsbestuurders en of het nieuwe contract wel in het belang is van deelnemers? Waarom heeft toezichthouder AFM geen rol in het productproces bij pensioenfondsen, en wel bij verzekeraars?