Abonneren op Podcast

iTunes Google Podcasts Spotify RSS
Aflevering S4E7 -

WTP: wat moet ik er mee?

Categorieën Niet gecategoriseerd

Wij van WTP eend adviseren WTP? NPC wat moet ik ermee? Voor eens en voor altijd duidelijkheid over de nieuwe pensioenwet. Wat gaat er nou echt vernaderen, en waarom is dat opletten voor vooral jongeren. Dit is een podcast van LvOP: Groen & Eerlijk!

Aflevering S4E6 -

Pensioen duurzaam beleggen? Kan dat wel?

Categorieën Niet gecategoriseerd

Kun je duurzaambeleggen als pensioenfonds, en zo ja, hoe? Fedes en Laurie vertellen er alles over aan host Chaantal Duijn. Dit is een podcast van LvOP: Groen & Eerlijk!

Wat als…?
Wat als ik arbeidsongeschikt raak? Of erger nog: wat als ik kom te overlijden? Wat heeft mijn pensioenfonds dan voor mij geregeld? In deze aflevering vertellen we je meer over het arbeidsongeschiktheidspensioen en het nabestaandenpensioen. Dit is een podcast van LvOP: Groen & Eerlijk!

Aflevering S4E4 -

Onbegrijpelijke pensioen communicatie…

Categorieën Niet gecategoriseerd

Snap jij ook nooit wat van de communicatie over jouw pensioen? Rosalinde legt uit waarom het zo krankzinnig lastig is, en wat je er wel van moet snappen. Dit is een podcast van LvOP: Groen & Eerlijk!

Aflevering S4E1 -

Pensioen voor dummies

Categorieën Niet gecategoriseerd

Lyda legt aan Host Chantal Duijn uit hoe jouw pensioen en ons Nederlandse Pensioensysteem werkt (en ook nog in begrijpelijke taal!) Dit is een podcast van LvOP: Groen & Eerlijk!

In deze vierde pensioenpodcast spreken Arend Jan, Lyda en Sofie over de kwestie Menno Snel. Het verantwoordingsorgaan is in deze nog nooit zo eensgezind geweest. Daarnaast spreken ze over een nieuw bestuursmodel en het aankomende verkiezingsjaar. In 2022 zijn er namelijk weer verkiezingen voor het Verantwoordingsorgaan van het ABP, en LvOP doet uiteraard ook weer…Ga door met lezen van “#4 De kwestie Menno Snel”

In de podcast #3 van 2021 van de LVOP fractie in het VO van het ABP bespreken Arend Jan Boekestijn en Michael Visser een actueel thema bij het ABP: belangenverstrengeling. Eind mei werd bekend dat ABP bestuurder Menno Snel, oud staatssecretaris van Financiën, ook voorzitter is geworden van Nogepa, de branchevereniging van de olie- en…Ga door met lezen van “#3 Nevenfuncties ABP bestuurders roepen vragen op (met Martin Pikaart)”

Deze week is de aandeelhoudersvergadering van Shell. Gaat ABP eindelijke voor de klimaat resolutie van Follow This stemmen? Hoe kan ABP het beste bijdragen aan de energie transitie? En krijgen deelnemers in de toekomst keuzes over hoe hun geld belegd wordt? Dit en meer bespreken we met Mark van Baal, activistische aandeelhouder en oprichter van…Ga door met lezen van “#2 met Mark van Baal van Follow This”