Categorieën Nieuws

LvOP wint 5 zetels in nieuw verantwoordingsorgaan!

Maandag 14 mei maakte de Kiescommissie van het ABP de uitslag bekend van de verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan. De Lijst voor Onafhankelijk Pensioentoezicht (LvOP) is van ruim 8.500 naar meer dan 18.000 stemmen gegaan! Een geweldig resultaat. Ruim 27% van de stemmende collega’s beseft dat hun pensioen te belangrijk is om aan de vakbonden over te laten. Iedereen die op ons gestemd heeft: ongelofelijk veel dank voor het in ons gestelde vertrouwen.

Ook de komende vier jaar zullen vijf LvOP-ers ons geluid in het Verantwoordingsorgaan laten horen. Het behoud van de vijf zetels door LvOP is gezien de bijna tweemaal zo hoge opkomst, én een zetel minder voor de actieven, een fantastisch resultaat. Het toont aan dat LvOP geen eendagsvlieg is, maar er blijvend behoefte is aan een onafhankelijk geluid. Lijsttrekker Petra van Straten: “De afgelopen jaren heeft LvOP bewezen dat je met een kritische blik en scherpe vragen het verschil kan maken. We zijn er echter nog lang niet. Onze inzet is volledige openheid van zaken vanuit het ABP-bestuur en echte zeggenschap voor deelnemers. Daarbij komt dat de problemen bij en uitdagingen voor ABP alleen maar zijn toegenomen. Onafhankelijk toezicht is op dit moment noodzakelijker dan ooit. Wij hebben ongelofelijk veel zin om ons daar de komende jaren op te storten.”

Duurzaamheidskandidaat Sofie Faes, die met voorkeursstemmen is gekozen: ”Pensioenfondsen hebben een grote impact op de wereld. Heel veel collega’s hebben met hun stem aangegeven dat het ABP nu eindelijk echt werk moet maken van duurzaamheid. Daar ga ik mij de komende jaren hard voor maken.”